Arcüreggyulladás tünetei

Arcüreggyulladás tüneteiAz arcüreggyulladás a leggyakrabban előforduló felső légúti hurutos megbetegedések közé sorolható, a mandulagyulladással és a középfülgyulladással karöltve. A statisztikák szerint életünk során mindannyian átesünk arcüreg-gyulladáson, (helyesen orr-melléküreg gyulladáson).  Elmondható, hogy a legtöbb náthás megbetegedésben rész jut a melléküregeknek is . A vírusos gyulladások kapcsán rendszerint megtelepedő baktériumok  megfertőzik az orr-, ill. a melléküregek nyálkahártyáját.

Arcüreggyulladás tünetei: kezdődő arcüreggyulladás esetében a jelentkező tünetek hasonlóak a nátha tüneteihez, ilyen a tüsszögés, az orrfolyás, orrdugulás. Később sűrű, nagyobb mennyiségű zöldes – általában féloldali, nem ritkán kétoldali – gennyes váladék ürül az orrból. Arcüreggyulladás tünetei jellemzően alacsony lázzal vagy hőemelkedéssel, általános rossz közérzettel, elhúzódó, tompa fejfájással járnak, kisugárzó arcüreg oldali fogsorfájdalom kíséretében. Az egyre fokozódó nyomás miatt erős fájdalom áll fenn a gyulladt arcüregekben. Éjszaka előfordulhat köhögési roham is, valamint a lenyelt váladék miatt, az arcüreggyulladás tünetei között lehet akár hányás is.

Arcüreggyulladás tünetei:

Az akut arcüreggyulladás tünetei között elmondható, hogy sokkal erősebb fájdalom jelentkezik, mint a krónikus arcüreggyulladás esetében. Akár az is előfordulhat, hogy a fájdalom nem is jelentkezik, mint  krónikus arcüreggyulladás tünet. Jellemző arcüreggyulladás tünetei lehetnek még, a koponyában vagy a koponya elülső részén érzékelhető kellemetlen nyomásérzés, amit szúró, fúró, pulzáló fájdalom érzet kísér.

Az arckoponyában található  légtartalmú üregek szellőzését, minden olyan megoldás segíti, amely csökkenti a kivezető nyílások szűkületét. Arcüreggyulladás tünetei kezelésében fontos a  nyálkahártya duzzanatának lelohasztása, valamint a sűrű váladék feloldása, aminek következtében megindulhat a váladék kicsorgása az üregekből. Ezek után már tapasztalható, hogy az arcüreggyulladás tünetei között lévő lüktető, feszítő fájdalom csökkenni fog. Az INDISO egészségügyi száraz sóterápia természetes megoldást kínál, a gyulladás megszüntetésében, a nyálkahártya duzzanat csökkentésében, a termelődött váladék elfolyósításában. A száraz sóterápiával, egyéb más fül-orr-gégészeti betegségek mellett eredményesen gyógyítható az arcüreggyulladás is, így a beteg megszabadul az arcüreggyulladás tünetei miatt fennálló panaszoktól.

INDISO sóterápia alkalmazását a Magyar Fül-Orr-Gégészeti Szakkolégium támogatja . Felnőtt betegeknél 88-90%-ban, míg a gyerekeknél 90-96%-ban tapasztaltak jelentős javulást.